21 ianuarie, Ziua internaţională a îmbrăţişărilor

 

Dacă v-a îmbrăţişat/ vă îmbrățișează cineva, nu vă speriați. 21 ianuarie este Ziua internațională a îmbrățișărilor.

 

Sărbătoarea a apărut 1986 în SUA, dar s-a răspândit repede în toată lumea. Scopul ei este de a ne face să ne îmbrățișăm familia și prietenii mai des.

 

Psihologii explică existenţa unei astfel de sărbători prin faptul că oamenii au nevoie de afecţiune, siguranţă, dragoste şi confort sufletesc.

 

Tipuri de îmbrăţişări de care avem nevoie

Îmbrăţişarea de “la revedere” ( aceasta este comună pentru relaţia de prietenie dar şi de cuplu): când ne întâlnim cu persoana dragă o îmbrăţişăm pentru a-i arata că ne e dragă, ne-a lipsit dar şi pentru a-i spune cât de mult înseamnă pentru noi. În cazul unei relaţii de cuplu, îmbrăţişarea este completată de un sărut, iar partenerii se simt contopiţi unul cu celalalt.

Îmbrăţişarea nocturnă – este caracteristică relaţiei de cuplu dar şi celei între copil şi părinte. În liniştea nopţii ce e mai plăcut decât să simţi că partenerul te îmbrăţişează, simţi căldura corpului lui, te simţi iubită şi, în acelaşi timp ocrotită.

Îmbrăţişarea de dimineaţa – ceasul deşteptător ne deranjează cand ne aduce aminte de o nouă zi de muncă, dar parcă prindem energie când partenerul ne trezeşte cu o îmbrăţişare, ne simţim iubite, ocrotite şi parcă nimic nu mai contează şi nu ne poate strica buna dispoziţie.

 

 

Vă îmbrăţişăm,

Echipa LivrezDragoste.ro

Leave a Reply

NewsletterAboneaza-te

Fii la curent cu noutățile Livrez dragoste! Abonează-te la newsletter !

Shopping Cart

No products in the cart.